مشاوره رایگان
واتساپ

درمان سلولیت ران یا شاک ویوتراپی و رویکرد اشتورز مدیکال در زعفرانیه

۲۴ مرداد ۱۴۰۰

شاک ویو یک روش نوین و بسیار موثر برای درمان سلولیت است. سلولیت به توده‌های برجسته زیر پوست گفته می‌‌‌شود که در ناحیه ران و بازو و شکم ۸۵ درصد از زنان بالای ۲۱ سال دیده می‌شود. سلولیت زمانی به وجود می‌‌آید که سلول‌های چربی به پوست فشار وارد می‌‌کنند و رشته‌های بلند بافت همبند به سمت پایین کشیده می‌‌شوند و سطح ناصاف یا برجسته‌ ای را به وجود می‌آورند.

شاک ویو تراپی یک روش  سریع و قدرتمند برای درمان سلولیت ران است. شما می‌توانید با مراجعه به دکتر الناز احمدی در کلینیک زیبایی زعفرانیه به درمان سلولیت ران خود بپردازید. دکتر احمدی با رویکرد اشتورز مدیکال به درمان سلولیت ران و بازو می‌پردازند.

سلولیت چیست؟


زیر سطح پوست – صرف نظر از وزن بدن، شاخص توده بدنی و سطح تناسب اندام – تعداد زیادی سلول چربی وجود دارد که به ذخیره چربی می‌پردازند. تعداد سلول‌های چربی در زنان بیشتر از مردان است که با گذر زمان و به دلایل متعددی از قبیل عوامل هورمونی، رژیم غذایی و سبک زندگی رشد می‌کند. سلول‌های چربی درون ساختارهایی قرار دارند که توسط باند فیبروزی بسیار قدرتمند به متصل کردن پوست و عضلات می‌پردازند. هنگامی که سلول‌های چربی، در دوران کودکی، کوچک هستند در درون این ساختارهای قدرتمند قرار می‌گیرند اما با بزرگ شدن انسان این سلول‌ها نیز بزرگ تر می‌شوند و ساختارهای نگهدارنده آن‌ها به سمت پایین کشیده می‌‌شوند و سلول‌های چربی به سمت بالا حرکت می‌کنند. این امر باعث به وجود آمدن سلولیت خواهد شد. سلولیت از لحاظ پزشکی مشکل محسوب نمی‌‌شود و به معنای بیمار بودن نیست اما باعث ناراحتی تعداد زیادی از افراد می‌شوند زیرا زیبایی آنها را دستخوش تغییر نموده است به همین دلیل تعداد زیادی از افراد به پزشک مراجعه می‌کنند تا به درمان سلولیت خود بپردازند. این مسئله باعث شده تا شرکت‌های مختلف پزشکی به تولید محصولات متعدد بپردازند. سلولیت همان جمع شدن سلول‌های پوستی در یک ناحیه از بدن است که ظاهری برجسته و توده مانند دارد که اغلب در ناحیه شکم، ران و باسن ایجاد می‌شود.

چهار نوع سلولیت


  • پزشکان سلولیت را به چهار دسته تقسیم کرده اند که به شرح زیر می‌باشد:
  • گرید ۱ که در این وضعیت هیچ گونه سلولیتی با چشم دیده نمی‌شود اما در حال تشکیل شدن است.
  • گرید دو که در حالت عادی هیچ گونه توده ای روی پوست دیده نمی‌شود اما با فشرده شدن پوست یا منقبض شدن عضلات جلب توجه می‌کند.
  • گرید سه که در حالت عادی توده‌های چربی دیده می‌شوند.
  • گرید چهار شامل موارد شدید سلولیت است که توده‌های چربی ظاهر نامطلوبی را به وجود آورده اند.

انواع سلولیت کدامند؟

در این روش دیگر سلولیت از لحاظ ویژگی‌های ظاهری دسته ‌بندی شده است:

  • تعداد فرورفتگی‌ها
  • عمق فرورفتگی
  • شکل و ظاهر آنها
  • شلی و افتادگی پوست
  • دسته بندی بر اساس گرید Nürnberger-Müller

گرید Nürnberger-Müller به شکل پوست در حالت عادی، لطیف بودن آن، داشتن ظاهر پوست پرتقالی، وجود توده و برجستگی و فرورفتگی پوست می‌‌پردازد. هر یک از این ویژگی‌ها از اعداد ۰ تا ۳ توصیف می‌شوند که شامل موارد خفیف تا شدید است.

  • ۰ تا ۵ -خفیف
  • ۶ تا ۱۰ -متوسط
  • ۱۱ تا ۱۵ -شدید

پزشک گاهی اوقات برای ارزیابی سلولیت از تست‌های تشخیصی مانند سونوگرافی یا اسکن ام آر آی استفاده می‌کند. کاربردی بودن نتایج حاصل از این تست‌های تشخیصی در جامعه پزشکی جای بحث دارد.

علل بروز سلولیت چیست؟


فیبروزیس، سفت یا ضخیم شدن رشته‌های کلاژن زیر سطح پوست باعث کوتاه شدن آنها شده و پوست را به سمت پایین می‌کشد. بافت چربی اطراف ناحیه ظاهر برجسته پیدا می‌‌کند و باعث برجسته شدن پوست خواهد شد. برخی از علل بروز سلولیت به شرح زیر می‌باشد:

  • تغییر شکل بافت‌های زیر پوستی
  • احتباس مایعات
  • تغییر در قابلیت ارتجاعی پوست
  • گردش نامناسب مایع لنف

علل بروز سلولیت چیست؟

اگر چه ظاهر سلولیت با افزایش وزن بدن بدتر می‌شود، گاهی اوقات افرادی که لاغر هستند نیز با این مشکل دست و پنجه نرم می‌‌کنند. اگرچه توده‌های چربی باعث بدتر شدن این وضعیت می‌‌شوند، علت اصلی بروز سلولیت نیستند. گاهی اوقات می‌توان عواملی که در به وجود آمدن سلولیت نقش دارند را کنترل کرد، اما در برخی موارد قابل کنترل نیستند. برخی از این عوامل به شرح زیر می‌باشند:

  • ساختار پوست
  • هورمون‌ها
  • عوامل ژنتیکی
  • سن

 ساختار پوست

همانطور که در قسمت‌های بالا اشاره کردیم ساختارهای محافظ بافت همبند بسیار سفت هستند و از علل اصلی بروز سلولیت محسوب می‌‌شوند. اما نحوه شکل گیری بافت همبند با توجه به جنسیت فرد تغییر می‌کند دنبال مسائل بافت همبند در آقایان از یک الگوی دو وجهی پیوسته و لطیف پیروی می‌کند اما در بانوان به صورت عمودی و با زاویه ۹۰ درجه زیر پوست شکل می‌گیرد. به همین دلیل پوست در نقاط خاصی حالت زنجیره ای دارد و نقاط خاصی را به وجود می‌‌آورد که سلول‌های چربی به سمت بالا فشار وارد کرده و باعث به وجود آمدن سلولیت می‌شوند. لایه پوستی در آقایان ضخیم تر از بانوان است و این مسئله باعث می‌شود در برخی موارد نادر آقایان نیز دچار سلولیت شوند.

 هورمون‌ها

هورمون‌ها یکی دیگر از علل بروز سلولیت محسوب می‌شوند. استروژن که یک هورمون اصلی زنان است نقش مهمی را در تجمع چربی‌ها ایفا می‌کند. این هورمون باعث می‌‌شود چربی در ناحیه سینه، ران و باسن و به ویژه در سال‌های باروری تجمع پیدا کند. این چربی‌ها با هدف تامین انرژی در دوران بارداری و زایمان تجمع پیدا می‌کنند. احتمال تشکیل سلولیت در زمانی که سطح استروژن بسیار بالا است افزایش پیدا می‌کند مانند:

  • دوران بارداری
  • دوران شیردهی
  • استفاده از قرص ضد بارداری به مدت طولانی

استروژن علاوه بر تجمع چربی به شما کمک می‌کند چربی بدن خود را در حد متعادل نگه دارید. هنگامی که در دوران یائسگی سطح هورمون استروژن کاهش پیدا می‌کند سرعت افزایش وزن بالا می‌رود و زنان بیشتر دچار سلولیت خواهند شد. از سوی دیگر پایین بودن سطح هورمون استروژن باعث کاهش فعالیت دیواره عروق خونی و اختلالات خونی خواهد شد. کاهش استروژن باعث از بین رفتن انعطاف پذیری پوست می‌شود و همه این عوامل در بروز سلولیت نقش دارند. تستسترون که هورمون مردانه است باعث سوزاندن چربی می‌شود. ده درصد از آقایانی که با مشکل سلولیت مواجه هستند سطح تستسترون آنها پایین و استروژن آنها بالا است که به عوامل مختلفی بستگی دارد که به شرح زیر می‌باشند:

  • برداشتن بیضه‌ها
  • تولید ناکافی هورمون توسط بیضه‌ها
  • وجود دو یا چند کروموزوم ایکس در آقایان
  • استروژن تراپی برای درمان سرطان پروستات

عوامل ژنتیکی

پزشک عقیده دارند که ژنتیک در به وجود آمدن توده‌های چربی و به ویژه در بانوان نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. به عبارتی یکی از فاکتورهای خطر در بروز سلولیت داشتن سابقه خانوادگی است. برخی از مطالعات انجام شده به ارزیابی ژن‌هایی پرداخته ‌اند که در بروز سلولیت نقش دارند. برخی از این ژن‌ها با ترکیباتی که بر فرایند تنظیم گردش خون، انتقال اطلاعات، گیرنده‌های استروژن و معرفی توده‌های چربی تاثیر می‌گذارند، مرتبط هستند و نقش مهمی را در به وجود آمدن سلولیت ایفا می‌کنند. ریسک به وجود آمدن سلولیت توسط یکی از ژن‌هایی که در افراد سیگاری بالا است افزایش پیدا می‌کند.

سن

در دوران کودکی بافت همبند از قابلیت ارتجاعی بالایی برخوردار است و کشش آن در جهات مختلف هیچ گونه مشکلی را برای پوست به وجود نمی‌‌آورد. در دوران بلوغ سطح هورمون افزایش پیدا می‌‌کند و باعث به وجود آمدن تغییرات مختلف در بافت همبند خواهد شد. در این دوران پوست سفت می‌‌شود و قابلیت ارتجاعی آن کاهش پیدا می‌کند و در چنین حالتی رشته‌های فیبروزی به سمت پایین کشیده می‌شوند. در دوران بلوغ سلول‌های چربی در نواحی خاص بدن به ویژه در بانوان تجمع پیدا می‌کنند و به سمت بیرون فشار وارد می‌نمایند. در دوران جوانی لایه‌های بیرونی پوست ضعیف و نازک می‌شوند و قابلیت ارتجاعی آنها کاهش می‌یابد. نیروی جاذبه در شل شدن پوست نقش مهمی را ایفا می‌کند. به تدریج دیواره عروق خونی پوست شکننده می‌‌شوند و توده‌های چربی بیشتر جلب توجه می‌نمایند.

 سبک زندگی/ رژیم غذایی

اگرچه احتمال تشکیل سلولیت در زنانی که تناسب اندام دارند و لاغر هستند وجود دارد با افزایش سن ریسک تشکیل توده‌های چربی زیر پوست افزایش پیدا می‌کند. سیگار کشیدن باعث کاهش گردش خون می‌شود که یکی از علل بروز سلولیت محسوب می‌گردد. اگرچه سلولیت از لحاظ ظاهری هیچ گونه مشکلی را ایجاد نمی‌‌کند ( اگرچه در موارد شدید به علت التهاب و تورم و فیبروزیس دردناک است) ظاهر نامطلوب آن باعث ناراحتی فرد خواهد شد. تعداد کمی از افراد متقاضی انجام عمل جراحی برای درمان سلولیت هستند به همین دلیل از شاک ویو تراپی برای درمان استفاده می‌شود.

شاک ویو تراپی چیست؟


شاک ویو تراپی روشی است که از امواج شوک استفاده می‌‌کند تا برخلاف روش‌های جراحی تهاجمی به صورت کاملاً کم تهاجمی به درمان یک ناحیه از بدن کمک کند. دستگاه شاک ویو تراپی به تولید امواج صوت می‌پردازد که حاوی انرژی بسیار زیادی هستند و به صورت یک توده هوای متراکم به نقاط خاصی از بدن مانند ران فرستاده می‌شوند. این دستگاه به ایجاد تغییرات مختلف در فشار هوا می‌پردازد که باعث تحریک بافت، افزایش سرعت بهبود و بازسازی و تخریب سلول‌های مختلف چربی خواهد شد. از شاک ویو تراپی برای اهداف مختلفی استفاده می‌شود که به شرح زیر می‌باشند:

  • شکستن سنگ کلیه
  • خار پاشنه
  • درد شانه و لگن
  • برخی از آسیب‌های خاص ورزشی
  • التهاب تاندون

سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۰۵ استفاده از شاک ویو تراپی در ارتوپدی را تایید کرد. به تازگی محققان به بررسی تاثیرات شاک ویو تراپی بر سلولیت پرداخته اند و نتایج شگفت انگیزی را به دست آورده ‌اند.

آیا شاک ویو تراپی باعث درمان سلولیت می‌شود؟


تحقیقاتی که اخیرا انجام شده است حکایت از تاثیرات بی نظیر شاک ویو تراپی در درمان سلولیت دارد. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۹ انجام شد محققان متوجه شدند که شاک ویو تراپی توانسته‌ است سلولیت در ناحیه باسن و قسمت پشت ران را طی مدت ۳ ماه پس از پایان درمان برطرف نماید. طبق نتایج به دست آمده، شاک ویو تراپی در درمان سلولیت به شکل زیر عمل می‌کند:

  • ضعیف نمودن رشته‌های فیبروزی زیر پوست
  • کاهش لنف ادم ( تورم ایجاد شده به گردش نامناسب مایع لنف ارتباط دارد)
  • تحت تاثیر قرار دادن سلول‌های بنیادین موجود در بافت چربی
  • بهبود گردش خون

آیا شاک ویو تراپی باعث درمان سلولیت می‌شود؟

دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که شاک ویوتراپی می‌تواند به بازسازی ویژگی‌های پوست، بافت زیر پوست و همچنین بهبود ظاهر سلولیت کمک کند.

اشتورز مدیکال اولین شرکت در سراسر جهان بود که با موفقیت خواص فیزیکی امواج شوک را تغییر داد تا بتواند از آنها به عنوان امواج صوتی ضربان دار در درمان سلولیت و شکل دادن به بدن استفاده کند.

 شاک ویو تراپی در کلینیک زیبایی زعفرانیه چگونه انجام می‌شود؟


پزشک در ابتدا به بررسی سابقه پزشکی شما، شرایط فعلی، داروهایی که استفاده می‌‌کنید و انتظاراتی که از درمان دارید صحبت خواهد کرد. برای درمان سلولیت شما باید روی تخت دراز بکشید و سپس ناحیه مورد نظر به کمک داروی بی حسی موضعی بی حس می‌گردد تا پزشک بتواند دستگاه شاک ویو تراپی را روی آن ناحیه به حرکت در بیاورد. هر جلسه حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌‌کشد. این روش درمانی بر خلاف جراحی یا دارو درمانی هیچ گونه عارضه جانبی خاصی ندارد. پس از شروع درمان شما ارتعاشات پرقدرتی را در ناحیه موردنظر احساس خواهید کرد که هیچگونه درد و ناراحتی ایجاد نمی‌نماید. پس از اتمام درمان ممکن است دچار کبودی، تورم یا حساسیت خفیف شوید که طی مدت یک تا دو روز برطرف می‌شود. معمولاً شما به ۶ جلسه درمان نیاز دارید تا سلولیت برطرف شود.

چه افرادی می‌توانند متقاضی درمان با شاک ویو تراپی باشند؟


همه افرادی که دچار سلولیت هستند می‌توانند متقاضی درمان با شاک ویو تراپی باشند اما فاکتورهای زیر در تعیین مناسب بودن آن‌ها برای درمان نقش مهمی دارد و افرادی که شرایط زیر را دارند نمی‌توانند متقاضی درمان باشند:

  • سن زیر ۱۸ سال
  • داشتن عفونت
  • داشتن پیچ و مهره فلزی در ناحیه تحت درمان
  • تحت درمان قرار داشتن به علت وجود یک تومور بدخیم
  • ابتلا به اختلالات عصبی یا خونی
  • استفاده از داروهای ضد انعقاد خون یا رقیق کننده‌های خون

متقاضیان درمان با شاک ویو تراپی چه کسانی هستند؟

بیمار در جلسه مشاوره با پزشک باید اطلاعات کاملی را در خصوص داروهایی که مصرف می‌کند در اختیار او قرار دهد تا فرآیند درمان با موفقیت انجام شده و ریسک بروز هرگونه عارضه جانبی به حداقل برسد.

 مزایای شاک ویو تراپی


شاک ویو تراپی علاوه‌ بر درمان سلولیت به عنوان یک روش کم تهاجمی به بهبود سلامت سایر بافت‌های بدن کمک می‌کند. برخی از مزایای شاک ویو تراپی به شرح زیر می‌باشد:

  • بهبود گردش خون
  • تخلیه مایع لنف
  • تخریب سلول‌های چربی
  • تولید کلاژن و بهبود انعطاف پذیری

مزایای شاک ویو تراپی چیست؟

یکی دیگر از مزایای شاک ویو تراپی این است که به انعطاف پذیری کامل پوست کمک می‌‌کند.

 آیا شاک ویو تراپی دردناک است؟


برای انجام شاک ویو تراپی نیازی به استفاده از داروی بی حسی نیست. پس از شروع درمان ممکن است درد خفیفی را احساس کنید که به سرعت بهبود پیدا می‌‌کند. پس از درمان نیز دچار درد خفیفی می‌شوید که معمولاً ناراحت کننده نیست.

هر فرد به چند جلسه درمان نیاز دارد؟


  • تعداد جلسات مورد نیاز به شدت سلولیت بستگی دارد. پزشک به ارزیابی سلولیت می‌‌پردازد و تعداد جلسات مورد نیاز را با توجه به هدف شما از درمان مشخص خواهد کرد.
  • برخی از بیماران پس از یک جلسه درمان نتایج دلخواه خود را به دست خواهند آورد. شاک ویو تراپی یک روش درمانی فردی است و ممکن است نتایج مورد انتظار در همه افراد در یک بازه زمانی مشخص به دست نیاید.
  • معمولاً هر فرد به ۶ تا ۱۲ جلسه درمان نیاز دارد که طی مدت ۳ تا ۶ هفته و دو بار در هفته انجام می‌شود. به منظور کسب نتایج مورد انتظار به ویژه در افرادی که دچار سلولیت شدید هستند بیمار به ۲ تا ۳ مرحله درمان که شامل ۱۸ جلسه است نیاز خواهد داشت.
  • افرادی که دچار سلولیت خفیف هستند به یک تا شش جلسه درمان نیاز دارند و پس از آن پزشک به ارزیابی ناحیه مورد نظر می‌پردازد و در صورت نیاز، جلسات بیشتری را توصیه می‌نماید تا نتایج دلخواه به دست بیاید.
  • افرادی که دچار سلولیت متوسط هستند به یک دوره درمان نیاز دارند اما گاهی اوقات دو دوره برای کسب نتایج دلخواه لازم است.
  • در اکثر موارد افرادی که دچار سلولیت شدید هستند به دو مرحله درمان که شامل ۱۲ جلسه است نیاز خواهند داشت و پس از ارزیابی مجدد سلولیت در صورت نیاز جلسات بیشتری انجام خواهد شد.

چند جلسه شاک ویوتراپی نیاز است؟

نتایج حاصل از درمان چه موقع قابل مشاهده است؟


معمولاً نتایج حاصل از درمان طی مدت ۶ جلسه یا به‌ عبارتی سه هفته قابل مشاهده خواهد بود.

 آیا نتایج به‌ دست ‌آمده دائمی است؟


معمولاً طی مدت ۳ تا ۶ ماه شما می‌توانید نتایج به دست آمده را مشاهده کنید اما در صورتی که نتیجه نهایی ایجاد نشده باشد فرآیند درمان ادامه خواهد یافت. ازآنجایی که شاک ویو تراپی یک روش جدید برای درمان سلولیت است باید تحقیقات بیشتری در این راستا انجام شود. به این ترتیب محققان نمی‌‌توانند اطلاعات بیشتری را در ارتباط با طول عمر نتایج به دست آمده در اختیار شما قرار دهند.

 دوران بهبود پس از درمان چقدر است؟


شاک ویو تراپی به عنوان یک روش درمانی کم تهاجمی و خارجی، دوران بهبود کوتاهی دارد و معمولاً خطرات چندانی را به دنبال نخواهد داشت. معمولاً اکثر بیماران می‌توانند پس از اتمام جلسات درمانی خود به محل کارشان برگردند.

هزینه درمان با شاک ویو در کلینیک زیبایی زعفرانیه چقدر است؟


هزینه درمان سلولیت با شاک ویو تراپی به تعداد نقاطی که باید درمان شود و وسعت سلولیت بستگی دارد.

 تغییر سبک زندگی برای درمان سلولیت ران


از آنجایی که می‌توان برخی از عوامل به وجود آورنده سلولیت را کنترل کرد با اصلاح سبک زندگی امکان کاهش سلولیت وجود دارد. اکثر عواملی که در به وجود آمدن سلولیت نقش دارند باعث بروز مشکلات زیر خواهند شد:

  • ذخیره چربی
  • اختلال در گردش خون
  • التهاب
  • تحت تاثیر قرار دادن سلامت پوست و بافت همبند

تغییر سبک زندگی چه تاثیری در درمان سلولیت ران دارد؟

تغییر سبک زندگی و اصلاح رژیم غذایی علاوه بر بهبود این مشکلات می‌‌تواند به کاهش ظاهر سلولیت نیز کمک کند.

کاهش و افزایش وزن

کاهش یا افزایش وزن تاثیر چندانی در کاهش سلولیت ندارد. اکثر افرادی که دچار اضافه وزن هستند معمولاً سلولیت در آنها بیشتر جلب توجه می‌کند که این مسئله به رشد سلول‌های چربی و بیرون زدگی آنها زیر سطح پوست ارتباط دارد. با این حال در برخی از افراد کاهش وزن باعث شل شدن پوست می‌شود که با شل شدن پوست سلولیت بیشتر جلب توجه می‌کند. با بالا رفتن سن و شل شدن پوست توده‌های چربی بیشتر به چشم می‌آیند و بیمار را از لحاظ ذهنی آشفته می‌کند. سلولیت از لحاظ پزشکی مشکل تلقی نمی‌شود و نباید به عنوان عاملی برای کاهش یا افزایش وزن در نظر گرفته شود. پزشک ضمن در نظر گرفتن سلامت عمومی بیمار انجام شاک ویو تراپی را توصیه می‌کند.

تغذیه سالم

رژیم غذایی سالم علاوه بر آن که از افزایش وزن جلوگیری می‌‌کند باعث تقویت بیشتر پوست و بافت همبند خواهد شد. یک رژیم غذایی سالم شامل موارد زیر است:

  • انواع سبزیجات
  • انواع میوه
  • غلات کامل
  • چربی‌های سالم
  • پروتئین بدون چربی

تغذیه سالم چه تاثیری روی درمان سلولیت ران دارد؟

پیروی کردن از این رژیم غذایی و باعث کاهش التهاب بدن و پیشگیری از احتباس مایعات و کاهش ظاهر سلولیت خواهد شد. مصرف آب به مقدار کافی از احتباس مایعات جلوگیری می‌‌کند.

ورزش کردن

اگرچه تحقیقات چندانی در این زمینه انجام نشده اما برخی از مطالعات نشان داده که تمرینات ایروبیک و حرکات استقامتی مانند دوچرخه سواری می‌تواند به کاهش سلولیت کمک کند. ورزش کردن به اشکال مختلف باعث کاهش سلولیت خواهد شد.

  • ورزش کردن در برخی از افراد سطح چربی را کاهش می‌دهد.
  • ورزش کردن باعث بهبود گردش خون و بهبود سلامت پوست و بافت همبند خواهد شد.
  • ورزش کردن به بهبود حجم عضله در نواحی مستعد سلولیت و بهبود ظاهر آنها خواهد شد.

ورزش کردن چه تاثیری در درمان سلولیت ران دارد؟

استعمال دخانیات

استعمال دخانیات سلامت بافت همبند را به خطر می‌‌اندازد و باعث تسریع فرایند پیری و به وجود آمدن سلولیت خواهد شد. سیگار کشیدن همچنین روند پیری پوست را افزایش می‌دهد. عدم استعمال دخانیات یا ترک کردن آن بهترین روش برای محافظت از بافت‌های نقاط مختلف بدن و اجتناب از بروز عوارض خطرناک تنباکو است. اگرچه ترک کردن سیگار بسیار دشوار است ارزش آن را دارد که سلامت بدن خود را ارتقا دهید.

سلامت پوست و بافت همبند

سلامت ساختارهای محافظ بافت همبند از کشیدگی پوست و عضلات به سمت پایین جلوگیری می‌کند و به این ترتیب سلول‌های چربی برجسته زیر سطح پوست به وجود نخواهند آمد. پوست سالم باعث می‌‌شود نقاطی که به تجمع چربی می‌‌پردازند سفت باشند و از به وجود آمدن سلولیت جلوگیری خواهد کرد. کلاژن یکی از ساختارهای بسیار مهم در حفظ سلامت پوست است و یکی از دو پروتئین مهمی است که در تشکیل بافت‌های همبند و ۷۵ درصد از وزن پوست نقش دارد. تحقیقات نشان داده که مصرف مکمل کلاژن می‌‌تواند به بهبود ظاهر پوست و سلولیت کمک کند. بدن به تولید کلاژن می‌پردازد اما هر سال یک درصد از توانایی آن برای تولید کلاژن طبیعی کاهش پیدا می‌کند. از جمله عوارض کاهش کلاژن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سفت شدن بافت همبند
  • چروک شدن پوست
  • ضعیف و کوچک شدن عضلات
  • درد مفصل ناشی از تحلیل رفتگی غضروف

بدن برای ساخت کلاژن از آمینو اسیدهای موجود در پروتئین استفاده می‌‌کند و به ویتامین سی، روی و مس نیاز دارد. با این حال با بالارفتن سن یا عدم دریافت این مواد مغذی به مقدار کافی می‌‌توانید از غذاها یا مکمل‌های غذایی که مقدار تولید کلاژن را افزایش می‌دهند استفاده نمایید.

دیگر راه‌های درمان سلولیت ران


در صورتی که تغییر سبک زندگی نتوانسته است شما را به نتیجه دلخواه برساند می‌توانید از روش‌های دیگری برای درمان سلولیت استفاده کنید. انواع مختلفی از محصولات و روش‌های درمانی برای بهبود سلولیت ران مورد استفاده قرار می‌‌گیرند که ممکن است همه افراد نتایج دلخواه را از این محصولات به دست نیاورند. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که همه روش‌هایی که به رفع چربی کمک می‌کنند اغلب هیچ تاثیری بر سلولیت ندارند و شما به روش‌های تخصصی برای رفع سلولیت نیاز دارید.

مکمل‌ها

انواع مختلفی از مکمل‌ها در بازار وجود دارند که به کاهش سلولیت کمک می‌کند که اکثر آنها حاوی ترکیباتی از قبیل قهوه، افشره هسته انگور، جینکو بیلوبا، و آب قاشقی هستند. اگرچه تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده است هیچ یک از این مکمل‌ها نتوانسته اند ثابت کنند به کاهش ظاهر سلولیت کمک می‌کند. همانطور که در قسمت بالاتر توضیح دادیم مکمل‌های کلاژن از لحاظ علمی به کاهش ظاهر سلولیت کمک می‌کنند.

انواع کرم و لوسیون

محصولات موضعی از قبیل کرم و لوسیون می‌‌توانند با توجه به شدت سلولیت بهبود ظاهر پوست کمک کنند. برخی از ترکیبات موجود در این محصولات به شرح زیر می‌باشند:

  • اگرچه مصرف کافئین خوراکی به عنوان یک روش کاربردی برای درمان سلولیت در نظر گرفته نمی‌‌شود استفاده از کافئین به صورت موضعی باعث خشک شدن سلول‌ها و کاهش برجستگی آنها خواهد شد. با استفاده روزانه از این محصول شاهد نتایج حاصل از آن باشید.
  • محصولات حاوی رتینول ۳/. درصد به سفت شدن پوست و کاهش ظاهر سلولیت کمک می‌کنند اما تا ۶ ماه پس از استفاده نتایج قابل توجهی را مشاهده نخواهید کرد.

تحقیقات نشان داده که این محصولات با تحریک گردش خون در پوست، افزایش سرعت تخریب چربی و افزایش تولید کلاژن به بهبود ظاهر پوست کمک می‌کنند. هنگامی که از یک محصول موضعی جدید استفاده می‌کنید باید ابتدا آن را روی نقاط خاصی از پوست خود امتحان کنید تا از عدم بروز واکنش آلرژیک اطمینان حاصل نمایید. برخی از افرادی که از محصولات موضعی حاوی آمینوفیلین استفاده کرده‌ اند از اضطراب یا تپش قلب شکایت دارند. استفاده از این محصولات در نقاط کوچک پوست به منظور بررسی تاثیرات آنها توصیه می‌شود. اگر شما آسم دارید و از اسپری مخصوص استفاده می‌کنید به هیچ عنوان به سراغ محصولات نروید زیرا باعث بروز مشکلات تنفسی خواهند شد.

روش‌های جراحی

روش‌های که برای درمان سلولیت مورد استفاده قرار می‌‌گیرند جز روش‌های زیبایی هستند و معمولاً تحت پوشش بیمه قرار ندارند. سه روش کم تهاجمی که در بخش زیر به آنها اشاره می‌‌کنیم توسط متخصص پوست انجام می‌‌شوند و نتایج بسیار خوبی را به وجود خواهند آورد.

سابسیژن

  • پزشک یک سوزن کوچک را و وارد لایه زیرین پوست می‌نماید تا با از بین بردن لایه محافظ بافت همبند فضای بیشتری را در اختیار سلول‌های چربی قرار دهد و سلولیت کاهش پیدا کند.
  • شانس موفقیت حاصل از این روش درمانی ۹۹ درصد است.
  • نتایج به دست آمده به مدت دو یا چند سال باقی می‌مانند.
  • از این روش برای درمان سلولیت نوع سه و چهار استفاده می‌شود که کاملا جلب توجه می‌نمایند.

لیزر درمانی

  • در این روش پزشک از دستگاه لیزر استفاده می‌‌کند و رشته‌های فیبری لیزر را به زیر سطح پوست هدایت می‌کند تا ضمن تخریب بافت چربی به بهبود ظاهر پوست کمک نماید.
  • نتایج به دست آمده از لیزر درمانی یک یا چند سال ماندگاری دارد.
  • در برخی موارد استفاده از برخی برندهای دستگاه لیزر باعث می‌شود ماندگاری نتایج حدود شش ماه باشد.

لیزر درمانی چیست؟

آزاد سازی بافت به کمک دستگاه وکیوم

  • در این روش پزشک از دستگاه خاصی استفاده می‌کند تا با هدایت آن زیر سطح پوست امکان حرکت کردن بافت همبند به سمت بالا و رفع سلولیت را فراهم کند.
  • تحقیقی که در این رابطه انجام شده حکایت از ماندگاری نتایج به دست آمده به مدت ۳ سال را دارد.

راه‌هایی برای جلوگیری از تشکیل سلولیت


از آنجایی که عوامل مختلفی از قبیل سطح هورمونها، رژیم غذایی و سبک زندگی در به وجود آمدن سلولیت نقش دارند می‌توانید با رعایت چند نکته زندگی سالمی داشته باشید و ریسک تشکیل سلولیت را به حداقل برسانید. پزشک توصیه‌های مختلفی را متناسب با نیازهای خاص شما ارائه خواهد کرد که این تغییرات به شرح زیر می‌باشند:

  • اجتناب از استعمال دخانیات
  • نوشیدن آب به مقدار کافی
  • تناسب اندام و کاهش چربی بدن
  • ورزش کردن به طور منظم به ویژه انجام دادن حرکات مخصوص انعطاف پذیری
  • استفاده از برس مخصوص پوست به منظور بهبود گردش خون و مایع لنف
  • متعادل نمودن سطح هورمون‌ها
  • محدود کردن میزان مصرف غذا و مایعات التهاب آور

مقالات مرتبط