الکترولیز روشی برای از بین بردن موهای زائد صورت یا بدن است. دستگاههای الکترولیز جدید با استفاده از انرژی شیمیایی یا حرارتی مرکز رشد مو را از بین میبرند. پس از اینکه یک پروف بسیار ظریف در فولیکول مو قرار داده شد، مو با موچین برداشته میشود.
بیشتر نواحی بدن از جمله ابروها، صورت، شکم، ران، سینه و پاها را میتوان با الکترولیز درمان کرد. به طور کلی هیچ عارضه جانبی دائمی در ارتباط با این روش وجود ندارد، اما گاهی اوقات ممکن است پوست دچار قرمزی موقت و خفیف شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد الکترولیز موهای زائد و رزرو وقت مشاوره در کلینیک زیبایی دکتر الناز احمدی با شماره 02122026697 تماس حاصل فرمایید.
دلایل رشد موهای زائد
رشد مو نتیجه وراثت و سطح هورمونهای بدن است. همچنین بعضی از داروها، روشهای موقت حذف مو و برخی بیماریها میتوانند رشد مو را تحریک کنند. هنگامی که موهای زائد در برخی از نواحی بدن مانند پشت لب، چانه یا خط بیکینی زنان رشد میکند، ممکن است از نظر زیبایی مطلوب نباشد. در این شرایط الکترولیز موهای زائد میتواند یک گزینه مناسب برای شما باشد.
الکترولیز موهای زائد
الکترولیز با عبور جریان الکتریکی از فولیکول مو کار میکند. این جزیان الکتریکی به فولیکول مو آسیب میرساند و از رشد موهای جدید جلوگیری میکند.
الکترولیز تنها روش حذف دائمی موهای زائد است. برای اطمینان از اثربخشی و ایمنی این روش، باید حتما یک متخصص پوست یا الکترولوژیست دارای مجوز این کار را انجام دهد.
مزایای الکترولیز
الکترولیز دارای مزایای زیر است:
- اثربخشی دائمی: الکترولیز تنها روش تایید شده برای حذف دائمی موهای زائد است.
- تطبیق پذیری: الکترولیز برای هر نوع پوست، رنگ پوست، نوع مو و رنگ مو موثر است. الکترولیز برای تمام نواحی بدن، از جمله ابروها، مناسب است.
- بدون دوره نقاهت: شما میتوانید بلافاصله پس از عمل به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهید.
- بدون نیاز به جلسات متعدد: برای الکترولیز نیازی به یک برنامه ریزی طولانی مدت نیست. پس از برداشتن مو، دیگر نیازی به درمان مجدد نخواهید داشت.
- بدون مواد شیمیایی خشن: برخلاف سفید کردن مو، الکترولیز نیازی به استفاده از مواد شیمیایی بر روی پوست ندارد.
الکترولیز برای چه کسانی مناسب است؟
رشد مو امری طبیعی و اغلب مطلوب است. اما گاهی اوقات افراد به دلایل زیر نیاز دارند موهای ناخواسته خود را از بین ببرند:
- از محل رشد مو (مثلاً بین ابروها، پشت لب یا روی سینه) ناراضی هستند.
- دچار هیرسوتیسم یا رشد بیش از حد مو هستند.
- تغییر جنسیت انجام دادهاند.
در طول درمان الکترولیز چه انتظاراتی باید داشته باشید؟
دستگاههای الکترولیز پزشکی را اپیلاتور مینامند. اپیلاتورها با استفاده از جریان الکتریکی مرکز رشد مو را تخریب میکنند. متخصصان پوست برای انجام این روش از یک سوزن نازک استفاده میکنند که اغلب حتی از مو نیز باریکتر است. پزشک سوزن را وارد دهانه فولیکول مو میکند. یک جریان الکتریکی کوچک سلولهای رشد مو را از بین میبرد. قسمتی از پوست که سوزن وارد آن میشود ممکن است به طور موقت گرم شود یا حسی مانند نیشگون گرفتن در پوست ایجاد شود.
طول درمان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله بزرگی ناحیه تحت درمان و نوع موهایی که در آن نواحی رشد میکنند. اگر یک ناحیه بزرگ یا ناحیهای با موهای زبر را درمان میکنید، به مدت زمان بیشتری نیاز خواهید داشت. به طور کلی یک درمان الکترولیز بین ۱۵ دقیقه تا یک ساعت طول میکشد.
آماده سازی برای الکترولیز
اولین قدم در الکترولیز موهای زائد، مشاوره است. پزشک در این جلسه مشاوره درباره فرآیند درمان به طور مفصل صحبت خواهد کرد و به شما توضیح میدهد که تاثیرگذاری این روش دقیقا به چه صورت است.
پوستی که به خوبی هیدراته شده باشد میتواند روند درمان را برای بیمار راحتتر کند. همچنین، این موضوع در هدایت جریانهای الکتریکی مورد استفاده در درمان نیز بهتر است. بنابراین در هفته منتهی به روز درمان و به خصوص روز قبل از آن، مقدار زیادی آب بنوشید. سعی کنید از مصرف چیزهایی که پوست شما را کم آب میکند، مانند کافئین و الکل اجتناب کنید.
در روزهای نزدیک به درمان از روشهای کوتاه مدت برای حذف موهای زائد خود استفاده نکنید. 2-3 هفته قبل از جلسه درمان از کندن یا اپیلاسیون موهایتان خودداری کنید و همچنین 3-5 روز قبل از قرار ملاقات موهای زائد خود را شیو نکنید.
الکترولیز ممکن است کمی ناراحت کننده باشد. هرکسی واکنش خاص خود را نسبت به درد دارد و میزان تحمل درد هر شخص متفاوت است. افراد اغلب الکترولیز را با حس کندن مو یا نیشگون گرفتن مقایسه میکنند. اگر آستانه تحمل درد پایینی دارید، با متخصص پوست خود صحبت کنید و از او بخواهید داروی مسکن مناسبی را برای مدیریت درد شما تجویز کند.
مراقبت پس از الکترولیز
قبل از هر چیز، حتما ناحیه تحت درمان را در 48 ساعت اول پس از درمان کاملاً تمیز و خشک نگه دارید.
مراقبت از ناحیه تحت درمان به ویژه در 48 ساعت اول بسیار مهم است. این کار به پوست فرصت میدهد تا آرام شده و اجازه میدهد واکنش گرمایی در پوست به حالت عادی بازگردد و از عفونی شدن فولیکولهای باز درمان شده جلوگیری میکند.
از دست زدن به ناحیه تحت درمان خودداری کنید و پوستههایی که ممکن است ایجاد شوند را نکنید. از برنزه کردن پوستتان خودداری کنید زیرا میتواند باعث تحریک پوست شود. همچنین از مصرف عطرها و لوسیونهای بدن معطر خودداری کنید. از تابش مستقیم نور خورشید پرهیز کنید. اگر مجبور هستید زیر نور آفتاب بیرون بروید، از ضد آفتاب با فاکتور حفاظتی بالا با حداقل SPF 30 استفاده کنید تا از ایجاد لکههای تیره، به خصوص در انواع پوست زرد، سیاه و آسیایی جلوگیری کنید. کرم ضدآفتاب را دو بار در طول روز استفاده کنید. اشعههای UVA و UVB میتوانند باعث ایجاد لکههای تیره در ناحیه تحت درمان شوند و استفاده از ضدآفتاب با SPF 30 به کاهش سریعتر این رنگدانهها که در پوستهای روشن بیشتر ایجاد میشوند، کمک میکند. از سونا، سولاریوم، حمام آفتاب، جکوزی و بخار درمانی خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد لکه در پوست شما شوند.
توصیههای متخصص پوست خود را برای برنامه درمانی و مراقبتهای بعد از درمان خود دنبال کنید.
معایب الکترولیز
اگرچه الکترولیز مزایای زیادی دارد، اما خطرات و معایبی نیز دارد که باید در نظر بگیرید:
- نیاز به جلسات متعدد: اگر نواحی بزرگتری مانند پاها یا کمر تحت درمان با الکترولیز قرار میگیرند، ممکن است به چندین جلسه طولانی برای دستیابی به نتایج دائمی نیاز باشد. همچنین، از بین بردن موهای زبر، مانند دور خط بیکینی، به جلسات بیشتری نیاز دارد. برخی از افراد ممکن است به 30 جلسه درمانی نیاز داشته باشند.
- درد و ناراحتی: افرادی که موهای زائد خود را با روش الکترولیز درمان میکنند، ممکن است کمی درد و ناراحتی را در طول درمان تجربه کنند. مصرف مسکن قبل از درمان و استفاده از یخ بعد از جلسه ممکن است به کاهش این ناراحتی کمک کند.
- احتمال بروز عوارض جانبی: عوارض الکترولیز شامل ایجاد جای زخم در موارد نادر یا عفونت ناشی از سوزنهای استریل نشده است. این خطرات اهمیت استفاده از یک متخصص پوست دارای مجوز را پررنگتر میکند.
لیزر موهای زائد یا الکترولیز ؟کدام یک بهتر است؟
لیزر موهای زائد و الکترولیز هر دو راه حلی با نتایج طولانی مدت برای حذف موهای ناخواسته را ارائه میدهند.
لیزر موهای زائد سریعتر است و جلسات کمتری برای از بین بردن موهای زائد نیاز دارد. با این حال عوارض جانبی بیشتری دارد و میتواند حساسیت پوست را به نور خورشید افزایش دهد.
با وجود همه این موارد و علیرغم سرعت درمان پایین الکترولیز نسبت به لیزر موهای زائد، الکترولیز یک درمان همه کاره است و موها را برای همیشه از بین میبرد. همچنین، معمولاً عوارض جانبی کمتری ایجاد میکند.
کسانی که به درمانهای بلندمدت حذف موهای زائد فکر میکنند، باید با یک متخصص پوست درباره بهترین گزینه برای این کار مشورت کنند.
هزینه الکترولیز موهای زائد
اکثر بیمهها الکترولیز موهای زائد را پوشش نمیدهند. هزینه الکترولیز به مهارت اپراتور و هزینههای کلی آنها بستگی دارد. محل قرارگیری کلینیک نیز میتواند در تعیین هزینههای کلینیک و همچنین هزینه مشاوره موثر باشد. باید به خاطر داشته باشید که ممکن است به جلسات درمانی بیشتری نسبت به لیزر درمانی نیاز داشته باشید.
سوالات متداول
به چند جلسه درمان الکترولیز نیاز خواهم داشت؟
عوامل زیادی روی رشد مو تأثیر میگذارند، بنابراین معمولا نیاز است که در چندین جلسه درمانی شرکت کنید. تعداد کل جلسات مورد نیاز برای از بین بردن دائمی موها از یک ناحیه خاص از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اکثر مشتریان یک بار در هفته یا هر هفته در صورت نیاز مراجعه میکنند. اما موهای زائد پس از تکمیل مجموعه درمانها برای همیشه از بین خواهند رفت.
درمان الکترولیز چقدر طول میکشد؟
هر جلسه درمان الکترولیز موهای زائد بین 15 دقیقه تا یک ساعت طول میکشد.
آیا الکترولیز اثری بر جای میگذارد؟
اسکار بعد از الکترولیز موهای زائد نادر است.
آیا الکترولیز دردناک است؟
الکترولیز معمولاً ناراحتی زیادی ایجاد نمیکند. ممکن است احساس سوزن سوزن شدن خفیفی داشته باشید. در صورت لزوم در مورد بیحسی موضعی (کرم بیحس کننده) با متخصص پوست خود صحبت کنید.
آیا نتایج الکترولیز دائمی است؟
بله، الکترولیز به طور ایمن و دائمی مو را از بین میبرد و برای هر رنگ پوستی موثر است.
زمان بهبودی پس از الکترولیز چقدر است؟
بلافاصله پس از درمان میتوانید فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید.
به چند جلسه الکترولیز نیاز دارم؟
معمولا به چندین جلسه درمانی نیاز خواهید داشت. تعداد جلسات مورد نیاز برای رفع دائمی موهای زائد از فردی به فرد دیگر متفاوت است. به طور معمول، نیاز است که هر هفته یا یک هفته در میان یک جلسه درمانی داشته باشید. این قرار جلسات میتوانند تا یک سال و نیم ادامه داشته باشند. طول درمان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله وسعت ناحیه تحت درمان و نوع موهایی که در آنجا رشد میکنند. اگر ناحیه بزرگتر یا موهای زبرتری را درمان میکنید، به جلسات درمانی بیشتری نیاز خواهید داشت.