مشاوره رایگان
واتساپ

عفونت بعد از تزریق چربی: علت، علائم و درمان

۱۴ آبان ۱۴۰۲

تزریق چربی به قسمت‌های مختلف بدن با هدف جوانسازی پوست و بهتر شدن شکل و فرم بدن انجام می‌شود. اگرچه احتمال عفونت کم است اما اگر این کار توسط فرد بی‌تجربه انجام شود یا محیط و وسایل استریل نباشند، خطر عفونت وجود دارد و باعث بروز مشکلاتی خواهد شد. در اینجا تمام اطلاعات لازم در زمینه‌ی عفونت بعد از تزریق چربی در اختیار شما قرار گرفته است.

علائم عفونت بعد از تزریق چربی کدامند؟


ساده‌ترین و بهترین راه برای تشخیص عفونت این است که بیمار چند ساعت الی چند هفته بعد از جراحی پوست خود را برای وجود علائم غیرعادی بررسی کند. پوست محل برداشتن چربی و محل تزریق چربی را روزانه بررسی کنید و درصورت مشاهده‌ی هرگونه آنومالی با پزشک خود تماس بگیرید.

توجه داشته باشید که همانند سایر جراحی‌ها، کمی تورم و درد بعد از این جراحی طبیعی بوده و واکنش طبیعی بدن است. برخی از علائم هشداردهنده عبارتند از:

  • تورم زیاد
  • واکنش آلرژیک
  • داغی محل برداشتن چربی یا محل تزریق چربی
  • درد شدید
  • تب غیرمنتظره

ایجاد آبسه و جوش زدن هم از دیگر علائم عفونت هستند. حواستان به محل جراحی باشد تا هرگونه مشکلی فوراً تشخیص داده شود و به محض مشاهده، درمان شود.

جلوگیری از عفونت


عمل تزریق چربی (پیوند چربی) باید توسط پزشک مجرب انجام شود تا از بروز عوارض و مشکلات جلوگیری شود. چون این درمان یک اقدام پزشکی است، درصورتی که این عمل توسط متخصص انجام شود، خطر ابتلا به عوارض و عفونت کاهش خواهد یافت. با این حال بیمار باید تا چندین روز مراقب جای جراحی باشد و بهداشت را رعایت کند. در ادامه خواهیم گفت که هر یک از طرفین (بیمار و جراح) چگونه می‌توانند از بروز عوارض جانبی جلوگیری کنند.

مراجعه به پزشکی ماهر و مجرب

عدم توجه پزشک به توصیه‌های ایمنی یا استفاده از روش‌ها و تجهیزات قدیمی دلایل اصلی عفونت هستند. مراجعه به پزشک معتبر که متخصص جراحی‌های زیبایی است باعث کاهش خطر بروز عوارض جانبی خواهد شد.

قطعاً مراجعه به متخصصی که در زمینه‌ی جراحی و درمان‌های زیبایی تجربه دارد باعث کاهش چشمگیر خطر عفونت خواهد شد. در اینجا اقدامات پیشگیرانه‌ای که پزشک می‌تواند برای جلوگیری از عفونت انجام دهد آمده که عبارتند از:

مرحله‌ی برداشتن چربی

قبل از ایجاد هرگونه برش، باید محل مورد نظر ضدعفونی و استریل شود. استفاده از لوله‌ها، اسکالپل (تیغ بیستوری) و سوزن‌های نو و یکبار مصرف برای جلوگیری از بروز عفونت و عوارض جانبی ضروری است. محل برش باید با دقت و توجه زیاد بخیه شود و سوزن و نخ‌ها باید قبل از بخیه زدن محل برش ضدعفونی شوند. پزشک معتبر با درمان محل برش و اقدامات مربوطه آشنایی دارد.

مرحله‌ی آماده‌سازی

برای آماده‌سازی چربی برداشته شده، باید از تجهیزات خاص و روش‌های مدرن استفاده شود. دلیل اصلی استفاده از چربی بدن خود بیمار، جلوگیری از هرگونه واکنش آلرژیک نسبت به چربی است. درنتیجه باید بسیار دقت شود که چربی توسط عوامل خارجی و حتی هوا آلوده نشود. استفاده از سوزن نو و روش سانتریفیوژ متداول‌ترین و مؤثرترین اقدامات برای آماده‌سازی چربی هستند. برای همه‌ی درمان‌های زیبایی مراجعه به یک کلینیک مجهز ضروری است.

مرحله‌ی تزریق چربی

چربی، حتماً باید به میزان کم در ناحیه‌ی مدنظر تزریق شود. معمولاً بعد از تزریق نیازی به بخیه نیست و لی محل تزریق باید تمیز نگه داشته شود. همانند مرحله‌ی اول، تجربه‌ و مهارت کارکنان عاملی کلیدی برای جلوگیری از بروز عوارض است

مراقبت از محل تزریق

اگرچه تزریق چربی و درمان‌های آن عمل‌هایی ایمن و سبک هستند و بیمار می‌تواند حتی بلافاصله بعد از درمان فعالیت‌های روزانه‌ی خود را از سر گیرد، اما همانند سایر درمان‌ها و اعمال جراحی نیازمند مراقبت صحیح و رعایت بهداشت فردی می‌باشند.

بیمار باید محل درمان را تمیز نگه دارد و از فعالیت شدید اجتناب کند. اگر ناحیه‌ی درمان شده، قسمتی از صورت است، بیمار باید تا 2ماه از آرایش کردن خودداری کند. اگر 5روز قبل از عمل آنتی‌بیوتیک مصرف کنید خطر عفونت کاهش می‌یابد، اما قبل از مصرف آن با پزشکتان مشورت کنید. و مثل همیشه توصیه می‌کنیم که برای عمل تزریق چربی به متخصصی مراجعه کنید که تجهیزات مدرنی دارد.

چگونه عفونت را درمان کنیم؟


به دلیل پیشرفت‌های تکنولوژی و روش‌های علمی پیشرفته، بروز عفونت بعد از عمل پیوند چربی (انتقال چربی) غیرممکن است. اما در موارد بسیار نادر، درصورت مراجعه به پزشک بی‌تجربه یا عدم رعایت بهداشت فردی، ممکن است محل جراحی دچار عفونت شود. بهترین راه درمان عفونت این است که فوراً با پزشک خود تماس بگیرید و به متخصص مراجعه کنید. اگر عفونت شدید است باید با اورژانس تماس بگیرید. علاوه بر مواردی که ذکر شد، اقداماتی وجود دارد که بیمار می‌تواند برای جلوگیری از گسترش عفونت و بروز مشکلات و عوارض دیگر انجام دهد؛ مثلاً:

  • مصرف آنتی‌بیوتیک 5روز قبل از عمل تا چندین هفته بعد از عمل، باعث کاهش چشمگیر خطر عفونت خواهد شد.
  • درصورت احساس درد و ناراحتی، مصرف مسکن می‌تواند درد را کاهش دهد.
  • درصورت ایجاد آبسه در اطراف محل جراحی، به پزشک متخصص مراجعه کنید، چون در این مرحله خودتان نمی‌توانید کاری انجام دهید.
  • رعایت بهداشت فردی در کنار سایر اقدامات باعث افزایش تأثیر این اقدامات خواهد شد.
  • درصورت عفونت شدید، ممکن است پزشک آنتی‌بیوتیک را مستقیماً به محل عفونت تزریق کند.

سؤالات متداول


خطرات تزریق چربی چیست؟

انجام نادرست این عمل باعث افزایش خطر آمبولی چربی (ورود یک تکه بافت چربی به جریان خون)، عفونت، ایجاد لخته، خونریزی، نکروز چربی و عوارض جدی دیگری می‌شود که ممکن است مرگبار باشند.

عوارض جانبی طولانی مدت تزریق چربی چیست؟

سفتی، برجستگی یا عدم تقارن محتمل هستند. اگر قسمتی از چربی در عمل پیوند زنده نماند، در واقع می‌میرد و سفت شده و باعث ناراحتی خواهد شد. ممکن است در محل جراحی کیست ایجاد شود و برای برداشتن آن فرد باید جراحی شود.

آیا تزریق چربی خوب است؟

تزریقات حل کننده‌ی چربی (چربی‌سوز)، درمانی ایمن و مؤثر برای کاهش سلول‌های چربی در محل درمان هستند. این کار نتایج ماندگاری دارد و با انجام آن می‌توانید از شر چربی‌های آزاردهنده راحت شوید.

معایب انتقال چربی چیست؟

پیوند چربی می‌تواند باعث کبودی و تورمی شود که بیش از تورم و کبودی بعد از تزریق فیلر ماندگار خواهد بود. لیپوساکشن نیازمند بی‌حسی موضعی است ولی تزریق فیلر بدون بی‌حسی انجام می‌شود و آخرین مورد اینکه خطوط دور دهان (مانند خط خنده)، با تزریق چربی سخت درمان می‌شوند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *