کک و مک یا اصطلاحا افیلایدز (ephelides) به دانههای ریز و قهوهای روشن (غالبا با قطر کمتر از 3 میلی متر) گفته میشود که معمولا روی بینی و قسمت میانی صورت قرار دارند و به سمت اطراف صورت پخش میشوند. کک و مک می تواند حتی در نواحی مختلف بدن نیز باشد. کک و مک معمولا در دوران کودکی بیشتر مشهود است و با بالا رفتن سن کمتر نمایان خواهد بود. رنگ قهوهای کک و مکها به خاطر ملانین موجود در پوست است که با قرارگیری در معرض اشعه فرابنفش آفتاب به رنگ تیره در میآید. تولید رنگدانه در پوست معمولا با وارد شدن به فصلهای گرم و آفتابی بیشتر شده و در فصول سرد و ابری کاهش پیدا میکند. به همین خاطر است که کک و مکها در زمستان کمتر میشوند.
اگر از کک و مکهای صورت خود خسته شدید و قصد دارید آنها را از بین ببرید، روشهای درمانی مختلفی پیش روی شما قرار دارد. برخی از این روشها، کک و مکها را به طور کلی از بین میبرند و برخی دیگر آنها را تا حدی محو میکنند.
در صورتی که نتوانید کک و مکهای صورت خود را کاملا حذف کنید، با کمک روشهایی می توانید کاری کنید که کمتر مشهود باشند. انتخاب روش درمانی به شرایط خاص پوستی شما بستگی دارد. برخی افراد برای رسیدن به نتایج مورد انتظار خود به چندین جلسه درمانی نیاز دارند.
دکتر الناز احمدی در کلینیک زیبایی زعفرانیه پس از ارزیابی وضعیت پوستی شما، روشهای درمانی مختلف و نتایج مورد انتظار از هر روش را برای شما شرح داده و بهترین روش درمانی را به شما پیشنهاد میدهند.
کک و مک چیست؟
کک و مک به صورت لکههای بسیار کوچک به رنگ قهوهای روی پوست است. کک و مک اغلب در افرادی که رنگ پوست روشنی دارند ایجاد میشود و با قرارگیری در معرض اشعه فرابنفش آفتاب، ظاهر میشوند. این لکهها میتواند روی صورت، دستها، بازوها یا هر جای دیگری از بدن باشد که در معرض اشعه آفتاب قرار میگیرد. البته کسانی که کک و مک دارند میدانند که این موضوع کمی پیچیدهتر است.
برای مثال ممکن است دو نفر با رنگ پوست مشابه به مدت زمانی مساوی در معرض اشعه آفتاب باشند اما میزان بروز کک و مک در یکی به طور قابل توجهی بیشتر از دیگری باشد. به نظر میرسد دلیل این موضوع عوامل ژنتیکی باشد. تحقیقات نشان داده است که افرادی که دارای ژن MC1R هستند بیشتر از دیگران دچار کک و مکهای پوستی میشوند.
یکی از تفاوتهای کک و مک با خال این است که کک و مکها به صورت بافتی که روی پوست رشد کرده نیستند و نمی توان آنها را مانند خال از پوست جدا کرد. تنها راه برای این که کک و مکها کمرنگ بشوند یا کاملا از بین بروند این است که در معرض آفتاب نباشید و یا این که روشهای درمانی برای از بین بردن کک و مک را امتحان کنید.
کک و مک خوب است یا بد؟
کک و مک نه خوب است و نه بد. این تنها یک حالت طبیعی پوست است. داشتن کک و مک به لحاظ سلامتی و پزشکی یک مزیت نیست. از سوی دیگر به ندرت پیش میآید که کک و مکها خطری برای سلامتی محسوب شوند. بنابراین خوب یا بد بودن کک و مک به نظر خود شما در این مورد بستگی دارد و اینکه این وضعیت را مثبت ارزیابی میکنید یا منفی.
برخی از افراد کک و مکهای روی پوست خود بسیار دوست دارند و حتی برخی دیگر که اصلا روی پوست خود کک و مک ندارند، با کمک تاتو روی صورت خود لکههایی به صورت کک و مک خالکوبی میکنند. از سوی برخی دیگر اصلا دوست ندارند روی پوست خود لکههای رنگی داشته باشند و به دنبال راهی برای از بین بردن آنها هستند.
آیا کک و مک با بالا رفتن سن، محو میشود؟
دو نوع کک و مک وجود دارد: افیلایدز (ephelides) و لنتیگین (lentigine). کک و مک نوع اول با بالا رفتن سن به تدریج محو میشود و معمولا در فصول زمستان نیز کمرنگتر یا ناپدید است. اما نوع دوم در واقع بر اثر قرار گیری در معرض آفتاب در بلند مدت ایجاد میشود و با بالا رفتن سن بیشتر و بیشتر نمایان میشود.
- کک و مک نوع افیلایدز: اینها کک و مک ساده تقی میشوند و با گذشت زمان کمرنگ میشوند (البته مدت زمان لازم برای کمرنگ شدن آها ممکن است بیشتر از انتظار شما باشد). بروز این کک و مک ه میتواند تقریبا ناگهانی باشد. برخی افراد در تابستان صورتشان پر از کک و مک میشود ولی در زمستان این لکهها ناپدید میشوند. اما در برخی موارد دیگر، کک و مکها همیشه روی پوست هستند اما شخص متوجه میشود که با مرور زمان و بالا رفتن سن این لکهها در حال کمرنگ شدن هستند.
- کک و مگ نوع لنتیگین: این نوع کک و مکها با نام کک و مک آفتابسوختگی یا کک و مک کبدی نیز شناخته میشوند. این کک و مکها با گذشت زمان کمرنگ نمی شوند و انجام کارهایی مانند استفاد از کلاه و عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب تاثیری بر بهبود انها ندارد. در این موارد تنها راه برای از بین بردن کک و مک، روشهای درمانی توصیه شده از سوی متخصص پوست است.
علت بروز ناگهانی کک و مک چیست؟
پوست انسان خیلی سریع به اشعهی آفتاب واکنش نشان میدهد. برخی افراد حتی اگر برای چند دقیقه در معرض آفتاب شدید با اشعهی فرابنفش باشند، دچار علائم آفتاب سوختگی میشوند. این موضوع در مورد کک و مکها نیز صادق است. حتی چند دقیقه قرارگیری در معرض آفتاب نیز میتواند موجب نمایان شدن کک و مک شود.
البته این موضوع که پوست سریعا به آفتاب واکنش نشان میدهد در واقع خوب است. این یک واکنش طبیعی است که طی روند تکاملی در انسان شکل گرفته تا انسان را از مضرات آفتاب در امان نگه دارد. اما این موضوع میتواند برای افرادی که مستعد کک و مک پوستی هستند آزاردهنده باشد. خوشبختانه روشهای درمانیِ کک و مک میتواند به همان سرعت برای این افراد موثر باشند.
آیا میتوان کک و مک را برای همیشه از بین برد؟
روشهای درمانی مختلفی برای از بین بردن همیشگی کک و مک وجود دارند. پزشکان امروزه به روشهای موثری مانند انواع لیزر، سرم و لایهبردارهای شیمیایی دسترسی دارند که میتوانند کک و مکهای پوستی را برطرف کنند.
البته حتی در صورتی که شما با کمک این روشهای درمانی به نحو موفقیتآمیزی کک و مکهای خود را درمان کنید، همچنان بیش از دیگران مستعد بروز مجدد کک و مک هستید. بنابراین اگر میخواهید دوباره دچار این مشکل نشوید باید با رعایت نکاتی از این امر پیشگیری کنید. برای مثال باید از عینک آفتابی، کلاه با لبهی بلند و کرم ضدآفتاب قوی استفاده کنید.
روش درمان کک و مک با لیزر در کلینیک زیبایی زعفرانیه چیست؟
امروزه موثرترین روش برای از بین بردن کک و مک روش لیزردرمانی است که در آن کک و مکهای ناشی از اشعه آفتاب درمان میشوند. علت بروز کک و مک در پوست، ملاتونین است. ملاتونین مادهای است که اشعه لیزر را بیش از همه جذب میکند و به همین خاطر است که لیزر میتواند موثرترین روش برای رفع کک و مک باشد. روش لیزردرمانی ممکن است در مواردی موجب از بین رفتن کامل کک و مکهای پوستی شود اما در برخی موارد نیز تنها موجب کمرنگ شدن و محو شدن آنها میشود.
لیزرهای مورد استفاده برای از بین بردن کک و مک
دستگاههای لیزر مختلفی برای درمان کک و مک مورد استفاده قرار میگیرند که هر یک ویژگیهای متفاوتی دارند. پزشک متخصص با توجه به سن، نوع پوست، شدت کک و مکها وضعیت کلی شما، نوع لیزر مناسب برای شما را انتخاب میکند.
لیزر Q-switch ND Yag معمولا یکی از اولین انتخابها است که اکثر پزشکان آن را ترجیح میدهند. این لیزر برای از بین بردن انواع لکهای پوستی مورد استفاده قرار میگیرد. با کمک این لیزر میتوان تنها پس از چند جلسه درمانی، تمام کک و مکها را از بین برد. تنها پس از یک جلسه درمانی، اولین تاثیرات لیزر مشهود هستند. معمولا پس از اعمال لیزر، پوست دچار قرمزی خفیف میشود و سپس حالت پوسته پوسته پیدا میکند و این پوستهها میریزند.
این علائم ممکن است باعث وحشت برخی از بیماران شود. اما باید بدانید که این علائم کاملا طبیعی است و جایی برای نگرانی نیست. در واقع این علائم، نشانهی خوبی است که درمان جواب مثبت داده است.
همچنین باید به خاطر بسپارید که این علائم موقتی هستند. پس از جلسه لیزر درمانی، شخص میتواند به راحتی به کارهای روزمره خود ادامه دهد و جلسه درمانی هیچ اختلالی در روند انجام کارهای روزمره شخص ایجاد نمیکند. این روش همچنین هیچ عوارض بلندمدتی در زیبایی پوست ایجاد نمی کند و نتایج آن قابل اطمینان و موفقیتآمیز هستند.
لیزر اربیوم یاگ (Erbium Yag )
لیزر اربیوم یاگ یک تکنولوژی لیزری بسیار موثر است که نتایج موفقیت آمیزی در زمینه از بین بردن لکهای پوستی و کک و مک به دست میدهد. این نوع لیزر میتواند به عمیقترین لایههای پوست نفوذ کند. اشعههای لیزر Erbium Yag موجب میشود که بافت دارای لکه و تیره رنگ به نحوی حل شود و موجب بازسازی بافت پوست میشود. این روش درمانی بسته به شرایط بیمار بین یک تا سه جلسه انجام میشود.
در پایان دوره درمان، کک و مکهای پوستی از بین خواهند رفت. در حین انجام لیزر درمانی، بیمار هیچ درد یا ناراحتی حس نمی کند. زمانی که لیزر درمانی انجام شد ممکن است پوست برای یک یا دو روز دچار قرمزی شود که کاملا طبیعی است. بعد از این مرحله، سطح پوست شما پوستهپوسته شده و در واقع لایهبرداری میشود.
علائم گفته شده (قرمزی و پوسته شدن) موقتی هستند و به زودی برطرف میشوند. در این روش، بیمار میتواند بلافاصله پس از جلسه درمانی به روال عادی زندگی خود و کارهای روزمره بازگردد.
لیزر CO2
لیزر CO2 در واقع لیزر دی اکسید کربنِ فراکشنال است. در این روش تنها با یک شاتِ لیزری، به عمق مورد نظر از پوست نفوذ میشود. در این روش بافت پوست به نحوی کاملا کنترل شده و محدود تخریب میشود تا بازسازی سلولهای پوستی آغاز شود. بنابراین، با آغاز پروسه بازسازی پوست پس از اعمال لیزر، کک و مکهای پوستی محو میشوند.
لیزر فراکشنال
لیزر فراکشنال شاتهای میکروسکوپی تولید میکند که به نواحی دارای کک و مک اعمال شده و آنها را از بین میبرند. تخریب بافت پوستی در این روش کاملا کنترل شده و محدود است. نتیجه این تخریب، لایه برداری پوست (پیلینگ) است. لیزر فراکشنال روی نواحی سالم پوست (که فاقد لک هستند) هیچ اثری ندارد و لازم نیست بیماران در این باره نگران باشند. این لیزر تنها جذب نواحی میشود که دارای لکه هستند.
در پایان هر جلسه درمانی، میزان بازسازی پوست بیشتر و بیشتر میشود و لکهها محوتر میشوند. مدت زمان لازم برای بازسازی پوست پس از لیزر فاکشنال بسیار کوتاه است.
با توجه به مزایایی که لیزر فراکشنال دارد، معمولا به روشهای دیگر ترجیح داده میشود.
لیزردرمانی برای رفع کک و مک چگونه انجام میشود؟
برای انجام لیزردرمانی برخی آمادگیها لازم است. متخصص پوست شما پروسه درمات را مرحله به مرحله برای شما توضیح میدهد و سپس درمان را طبق همان روال پیش میبرد.
درمرحله اول بیمار باید توسط پزشک به طور کامل معاینه شود. در صورت نیاز آزمایشات لازم انجام میشوند. در این مرحله باید مشخص شود که لکههای روی پوست، دقیقا کک و مک هستند یا خیر. این آزمایشات بدین منظور انجام میشود که مشخص شود لکهای پوستی ماهیت سرطانزایی دارند یا خیر. این موضوع بسیار مهم است و مشخص میکند که بیمار میتواند لیزردرمانی انجام دهد یا خیر.
انجام لیزردرمانی بدون جلسه مشاوره و انجام معاینات و آزمایشات لازم ممکن نیست. پس از گذراندن این مراحل ممکن است انجام لیزردرمانی تایید شود.
سپس متد مناسب لیزردرمانی برای بیمار انتخاب میشود. این انتخاب بر اساس نوع پوست بیمار، تراکم و شدت کک و مکها و میزان تیرگی آنها است. در اینجا بیمار برای لیزر درمانی آماده است.
در هنگام اعمال شات لیزر ممکن است بیمار درد بسیار خفیفی حس کند. برای پیشگیری از بروز درد، پزشک قبل از اعمال لیزر، روی پوست کرم بیحس کننده میزند. ممکن است نتایج لیزر درمانی بعد از جلسه اول چندان مشهود نباشند. بنابراین کک و مکها پس از تنها یک جلسه درمانی کاملا از بین نمی روند. برای از بین رفتن کامل کک و مکها ممکن است به چندین جلسه درمانی نیاز باشد.
تعداد جلسات مورد نیاز به عوامل مختلفی بستگی دارد. پزشک متخصص با توجه به نوع پوست بیمار، تراکم و شدت کک و مکها و میزان تیرگی آنها، تعداد جلسات درمانی مورد نیاز را تعیین میکند.
دیگر راههای رفع کک و مک صورت
آیا ویتامین C کک و مک را از بین میبرد؟
ویتامین c میتواند در برخی موارد به محو کردن کک و مکها کمک کند اما در موارد دیگری ممکن است وضعیت کک و مکها شدیدتر از آن باشد که ویتامین c روی آن اثر کند.
در هر حال ویتامین c به طور قطع رنگ کک و مکها را کمی روشنتر میکند. ویتاین c علاوه بر این که ملانین موجود در پوست را سرکوب میکند به بازسازی و جوانسازی پوست نیز کمک میکند. ویتامینc رنگ پوست را روشن میکند و به مرور زمان باعث میشود پوست شادابتر و سالمتر به نظر بیاید. ویتامین c همچنین پوست را از آسیب رادیکالهای آزاد حفظ میکند.
آیا روش پیلینگ شیمیایی کک و مک را از بین میبرد؟
در روش پیلینگ یک ماده شیمیایی روی پوست زده میشود که موجب میشود لایهی رویی پوست کنار برود و در واقع سلولهای مرده یا آسیب دیده در سطح پوست کنار بروند. انجام پیلینگ شیمیایی میتواند مزایای بسیاری داشته باشد از جمله داشتن پوستی جوانتر و شادابتر و روشنتر کردن رنگ کک و مکها به نحوی بسیار قابل توجه.
پیلنگهای شیمیایی اواع مختلفی دارند در مرحله اول از نوعی پیلینگ شیمیایی ملایم استفاده میشود که لایه بسیار نازکی از سطح پوست را بر میدارد. اما در روشهای لایه برداری متوسط و عمیق، از مواد شیمیایی قویتر بر لایه برداری استفاده میشود که مقدار بیشتری از بافت سطح پوست را لایهبرداری میکنند.
پیلیمگ شیمیایی ملایم نمی تواند تاثیر قابل ملاحظهای روی کک و مکها داشته باشد اما پیلینگ شیمیایی متوسط و عمیق موجب روشنتر شدن یا حتی از بیین رفتن کک و مکها میشوند.
آیا محلول رتینول کک و مک را از بین میبرد؟
رتینول در مواقع محلول حاوی ویتامین A است و میتواند رنگ کک و مکها را روشنتر کند. این محلول برای محو کردن کک و مکها گزینه بسیار مناسبی است چرا که با انواع پوست حتی پوستهای حساس سازگاری دارد. اثر سرم رتینول تنها به روشن کردن کک و مکها محدود نمی شود. رتینول به بهبود کیفیت بافت پوست و از بین بردن چین و چروکهای پوستی نیز کمک میکند.
آیا روش IPL کک و مک را از بین میبرد؟
IPL به افراد کمک میکند پوست شفافتر و شادابتری داشته باشند. IPL از این این لحاظ که نوعی اشعه نوری را به پوست اعمال میکند، مشابه با لیزر درمانی است. اما IPL بر خلاف لیزر که از یک نور با طول موج مشخص استفاده میکند، از نور با طول موجهای مختلف بهره میگیرد.
در روش IPL، نور توسط رنگدانههای پوستی جذب شده و تبدیل به گرما میشود. بنابراین رنگدانههای تیره (شام لکهها و کک و مک) از بین میروند. در صورتی که شخص رنگ پوست تیرهای داشته باشد IPL برای او کمتر موثر است اما برای سایر افراد، این روش میتواند در برطرف کردن موارد زیر کمک کند:
- کک و مک
- آفتاب سوختگی
- لک و پیس
- واریس
- مویرگهای پاره شده
- موهای زائد
- بیماری رزاسه پوستی
بهترین روش برای پیشگیری از بروز کک و مک
ممکن است پیدا کردن بهترین کرم ضدآفتاب مناسب برای پوست شما کار سختی باشد خصوصا اگر پوست شما حساس باشد و به راحتی دچار خشکی شود.
میزان حفاظتی که کرم ضدآفتاب ایجاد میکند به SPF آن بستگی دارد. این عدد نشان میدهد که شما به لحاظ تئوری چه مدت زمان میتوانید در معرض نور آفتاب باشید، بدون آن که پوست شما آسیب ببیند. برای مثال SPF شماره 30 به شما اجازه میدهد برای 30 دقیقه در معرض اشعه آفتاب باشید بدون آنکه پوست شما آسیبی ببیند. برخی کرمهای ضدآفتاب اصلاحأ فیزیکی هستند به این معنا که جذب پوست نمی شوند بلکه روی سطح پوست باقی میمانند و از پوست محافظت میکنند. این کرمها حاوی موادی مانند تیتانیوم و زینکاکساید هستند.
استفاده از این کرمهای ضدآفتاب شما را مطمئن میکند که اشعههای مضر فرابنفش به پوست شما نفوذ نمی کنند و آسیبی به آن نمی رسانند. به همین دلیل به این نوع کرمهای ضد آفتاب، کرمهای فیزیکی گفته میشود. کرم زینکاکساید از ماده معدنی به نام زینک به دست میآید که راه نفوذ اشعههای آفتاب را مسدود میکند. کرم تیتانیوم دیاکساید نیز از تیتانیوم به دست میآید که به طور طبیعی ماهیتی گچ مانند و سفید دارد و اشعه آفتاب را منعکس میکند.
سوالات متداول
آیا کک و مک نشانه آسیب پوستی است؟
کک و مک به تنهایی اصلا نشانه آسیب پوستی نیست. اما افرادی که دارای کک و مک هستند به احتمال زیاد بیشتر در برابر آفتاب حساس هستند و پوست آنها زودتر دچار آفتاب سوختگی میشود. از آنجایی هم که آفتاب سوختگی و آسیبهای پوستی ناشی از آفتاب، یکی از اصلیترین عوامل بروز سرطان پوست است، بسیار مهم است که افراد دارای کک و مک همیشه پوست خود را از اشعه آفتاب محافظت کنند. این افراد همچنین باید وضعیت پوست خود را تحت نظر داشته باشند.
افراد دارای کک و مک چه نوع پوستی دارند؟
از نظر یک متخصص پوست، شخصی که دارای کک و مک پوستی است باید نسبت به قرارگیری در معرض اشعه آفتاب بسیار احتیاط کند. تحقیقات نشان داده که افرادی که موهای قرمز و کک و مک پوستی دارند به احتمال زاد دارای ژن MC1R است. از سوی دیگر این ژن میتواند شخص را مستعد تشکیل ملانوما در پوست کند که در واقع نوعی سرطان پوستی است.
چگونه باید وضعیت کک و مکهای پوستم را تحت نظر بگیرم
دقیقا به روشی که باید خالها و لکهای پوستی را تحت نظر داشت. هنگام بررسی وضعیت کک و مکهای خود به موارد زیر توجه کنید :
- عدم تقارن در شکل آنها
- داشتن مرزهای نامنظم
- تغییر در رنگ
- بزرگ شدن بیش از یک لکه (بزرگتر از اندازه یک پاککن)
- بزرگ شدن اندازه کک و مکها یا تغییر شکل آنها
به طور کلی داشتن کک و مک نباید موجب نگرانی شما بشود. اما اگر متوجه شدید که کک و مکهای شما در حال تغییر شکل هستند لازم است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
آیا لیزردرمانی، کک و مکها را برای همیشه از بین میبرد؟
لیزردرمانی یکی از موثرترین روشها برای از بین بردن کک و مک است. در بسیاری از موارد تنها پس از یک جلس درمانی، کک و مکها محو میشوند و بعد از چند جلسه درمان حتی تیرهترین و مقاومترین نوع کک و مکها روشنتر میشوند.
درست است که لیزردرمانی میتواند کک و مکهای شما را از بین ببرد اما ممکن است در آینده این مشکل دوباره عود کند خصوصا اگر احتیاطهای لازم را موقع قرارگیری در معرض آفتاب رعایت نکنید. بسیار مهم است که پس از انجام لیزردرمانی همیشه از کرم ضدآفتاب استفاده کنید، تا جای ممکن در معرض آفتاب نباشید و از کلاه استفاده کنید تا از بروز مجدد کک و مک جلوگیری کنید.
عوارض جانبی احتمالی بعد از لیزردرمانی برای رفع کک و مک چیست؟
ممکن است بعد از لیزدرمانی عوارضی مانند قرمزی، پوسته شدن و ریزش پوستهها ایجاد شود. در این مواقع اغلب بیماران با دیدن این عوارض نگران میشوند اما این عوارض در واقع بخشی از روند درمان هستند و هیچ جای نگرانی نیست. ممکن است کمی تورم نیز ایجاد شود که با گذشت چند ساعت برطرف میشود.
بعد از لیزردرمانی برای رفع کک و مک چرا مراقبتهایی باید انجام بدهم؟
همانطور که گفته شد پوستی که کک و مک دارد بسیار نسبت به آفتاب حساس است. با انجام لیزر درمانی، رنگِ کک و مکها روشنتر شده و محو میشوند اما حساسیت پوست نسبت به آفتاب همچنان مانند قبل است. بسیاری از مراجعان فکر میکنند که انجام لیزردرمانی، نوعی مقاومت در برابر آفتاب نیز در پوست آنها ایجاد میکند که این فکر صحیح نیست. در واقع بیماران بعد از لیزردرمانی باید بسیار مراقب باشند که تا جای ممکن در معرض نور آفتاب قرار نگیرند.
بهترین کار این است که تا جای ممکن در روزهای آفتابی بیرون نروید و در صورت لزوم از کرم ضدآفتاب با SPF بالا استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم که برای انتخاب کرم ضدآفتاب مناسب حتما با متخصص پوست خود مشورت کنید.
نکته مهم بعدی در خصوص دوش گرفتن است. 12 ساعت بعدی پس از لیزردرمانی بسیار مهم است و در این زمان نباید دوش بگیرید. این کار بر روی نتایج لیزردرمانی اثر منفی میگذارد. برای تسریع روند بهبودی و تسکین عوارض میتوانید از کمپرس سرد استفاده کنید. حتما به نکاتی که پزشک شما در مورد مراقبتهای پس از جلسه لیزردرمانی میکند به خوبی گوش کنید و از آنها پیروی کنید تا درمان شما موفقیتآمیز باشد.
چه نوع پوستی برای انجام لیزردرمانی ایدهآل است؟
دستگاهی که برای لیزردرمانی مورد استفاده قرار میگیرد در نتایج به دست آمده تاثیر دارد. به طور کلی در افرادی که رنگ پوست روشنتری دارند و کک و مکهای آنان تیرهتر است، نتایج بهتری به دست میآید چرا که اشعه لیزردر این افراد، بیشتر جذب کک و مکها میشود. در افرادی که رنگ پوست تیرهتری دارند، باید یک شات لیزری به منظور تست انجام شود تا بتوان درجه لیزر به نحو بهینه تنظیم کرد. در ابتدا یک شات لیزر اعمال میشود و سپس نتایج آن بررسی میشود و بر اساس این نتایج نوع لیزر و درجه مناسب آن انتخاب خواهد شد.
به چند جلسه لیزردرمانی نیاز دارم؟
میزان موفقیت پس از اولین جلسه لیزر درمانی تا 30 درصد است. انجام جلسات درمانی بیشتر به واکنش پوست به اولین جلسه درمانی و شدت و تراکم کک و مکها بستگی دارد. معمولا تا سه جلسه درمانی برای اغلب بیماران کفایت میکند. میزان موفقی درمان در آخرین جلسه درمانی معمولا تا 90 درصد است. جلسات درمانی نیز معمولا با فواصل سه هفتهای انجام میشوند.
هزینه لیزردرمانی برای رفع کک و مک چقدر است؟
درباره هزینهی انجام لیزر درمانی باید با پزشک خود مشورت کنید چرا که هزینه انجام لیزردرمانی به نوع دستگاه لیزر و تعداد جلسات درمانی بستگی دارد که توسط پزشک تعیین میشود. برای مثال هزینه لیزردرمانی دو جلسهای قطعأ کمتر از سه جلسه است. پس از انجام معاینات و ارزیابیهای اولیه پزشک میتواند به شما بگوی که هزینه لیزر درمانی چقدر خواهد شد.