آفر ویژه 10% روی تمامی خدمات برای همراهان همیشگی

تزریق بوتاکس در دوران بارداری عوارض دارد؟ روشهای جایگزین چیست؟

 بوتاکس محبوب‌ترین درمان زیبایی برای رفع خطوط ریز و چین و چروک است. بوتاکس چیزی به نام نوروتوکسین است که از سم بوتولینوم مشتق شده از کلستریدیوم بوتولینوم ساخته شده است که هنگامی که به عضلات تزریق می‌شود به طور موقت حرکت ماهیچه‌ها را محدود می‌کند. در حال حاضر، بوتاکس توسط سازمان غذا و دارو برای تزریق در خطوط پنجه کلاغی، خطوط پیشانی و خطوط اخم تایید شده است.

امروزه از نورومدولاتور محبوب حتی برای مقابله با سر درد، باریک کردن خطوط فک و جلوگیری از تعریق زیر بغل استفاده می‌شود. همه اینها به این معنی است که هرچه بیشتر در مورد بوتاکس و کاربردهای آن بدانیم، بیشتر در هر سنی به عنوان راه حلی برای نیازهای زیبایی و پزشکی خود به آن روی می‌آوریم. مشکل اینجاست که با توجه به اینکه بوتاکس یک درمان زیبایی است، نمی‌توان گفت که کاملا بی خطر است.

به این ترتیب، این سوال مطرح می‌شود که آیا تزریق بوتاکس در دوران بارداری بی خطر است یا خیر.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی تزریق بوتاکس در دوران بارداری و یا برای رزرو نوبت در مطب دکتر الناز احمدی متخصص پوست و مو،  با شماره تلفن 02122026697 تماس حاصل فرمایید.

بوتاکس چیست؟


بوتاکس صورت یا گونه

علیرغم وجود یک تصور غلط رایج مبنی بر اینکه همه نوروتوکسین‌های زیبایی بوتاکس هستند، بوتاکس در واقع نام تجاری آن است. چندین نوروتوکسین دیگر وجود دارد که برای صاف کردن خطوط و چین و چروک‌ها به همان روش تزریق می‌شود. آنها عبارتند از دیسپورت (بوتاکس دیسپورت)،Jeauveau  و  Xeomin.

بوتاکس اعصابی که وظیفه دستور حرکت کردن را به ماهیچه‌ها می‌دهند، مسدود و فلج می‌کند. برخی از عوارض جانبی رایج‌تر شامل درد یا کبودی در محل تزریق است. بسته به اینکه تزریق به چه منظوری استفاده می‌شود، اثرات بوتاکس می‌تواند بین سه تا ۱۲ ماه باقی بماند.

آیا می‌توان در دوران بارداری بوتاکس کرد؟


مشخص نیست که آیا بوتاکس می‌تواند به نوزاد متولد نشده آسیب برساند یا خیر، بنابراین بعید است که پزشک به خاطر دلایل زیبایی، شما را به تزریق تشویق کند. با این حال، اگر به دلایل پزشکی از بوتاکس استفاده می‌کنید – به عنوان مثال، برای درمان میگرن یا گرفتگی عضلات- ممکن است پزشک تزریق آن را توصیه کند.

از آنجایی که هیچ مطالعه کافی بر روی زنان باردار و بوتاکس انجام نشده است- و از این رو، هیچ راهی برای تعیین ایمنی دارو وجود ندارد -سازمان غذا و دارو (FDA) می گوید که بوتاکس تنها در صورتی باید در دوران بارداری استفاده شود که فواید آن خطرات احتمالی برای نوزاد را توجیه کند.

بسیاری از تحقیقاتی که در مورد بوتاکس و بارداری انجام شده در حیوانات بوده است. در حالی که برخی از مطالعات ارتباط بین سم بوتولینوم و ناهنجاری‌های جنینی را نشان داده‌اند، برخی دیگر نشان داده‌اند که این دارو از جفت عبور نمی‌کند یا در جنین حیوانات قابل تشخیص نیست. اما از آنجایی که شما موش آزمایشگاهی باردار نیستید، تعمیم این نتایج به انسان سخت است.

آیا می‌توان در دوران شیردهی تزریق بوتاکس انجام داد؟


مشخص نیست که آیا بوتاکس به شیر مادر منتقل می‌شود یا خیر، به همین دلیل است که به گفته سازمان غذا و دارو، برای مادران شیرده باید احتیاط را در نظر گرفت. در حالی که برخی تحقیقات نشان می‌دهد که بوتاکس ممکن است وارد جریان خون نشود، اما خب داده‌ها قطعی نیستند- و تحقیقات کمی در این مورد صورت گرفته است.

اگر در حال شیردهی هستید و به فکر تزریق بوتاکس برای بیماری‌هایی مانند میگرن یا گرفتگی عضلات هستید، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید. در صورتی که قصد دارید از بوتاکس برای درمان‌های زیبایی استفاده کنید، به نظر بهتر است کمی صبر کنید.

در دوران بارداری به جای بوتاکس چه کاری می‌توان انجام داد؟


روش های دیگر در دوران بارداری به غیر از تزریق بوتاکس

به جای تزریق بوتاکس، در اینجا چند راه وجود دارد که می‌توانید به طور طبیعی این خطوط ریز را در دوران بارداری کاهش دهید و نگران آسیب رساندن به فرزند متولد نشده خود نباشید:

  • استفاده از سرم طبیعی: استفاده از سرم خوب و ایمن در دوران بارداری می‌تواند تا حد زیادی به کاهش خطوط ریز کمک کند. بسیاری از برندها این روزها سرم هایی را به فروش می رسانند که با استفاده از مواد طبیعی ساخته شده‌اند و می‌توان با خیال راحت در دوران بارداری از آنها استفاده کرد. از متخصص پوست در زعفرانیه بخواهید که یک مورد خوب را به شما معرفی کند.
  • رعایت روتین مناسب: همیشه حتی در روزهایی که بسیار خسته هستید، روتین استفاده از پاک کننده، تونر و مرطوب کننده را حتما انجام دهید. این کار به پاک کردن هرگونه آلودگی از پوست شما کمک می‌کند و تمام رطوبت از دست رفته را به صورت شما باز می‌گرداند.
  • پوست خود را لایه برداری کنید: لایه برداری منافذ پوست شما را باز می‌کند و به خلاص شدن از شر تمام پوست‌های مرده کمک می‌کند. این کار باعث می‌شود پوستی کاملاً روشن و تمیز داشته باشید. بنابراین فراموش نکنید که حداقل یک بار در هفته پوست خود را لایه برداری کنید تا از این خطوط ریز جلوگیری کنید.
  • آب فراوان بنوشید: هیدراته نگه داشتن پوست با نوشیدن حداقل 8 تا 12 لیوان آب در روز به از بین بردن چین و چروک کمک می‌کند.
  • مقدار زیادی آنتی اکسیدان بخورید: مقدار زیادی میوه، سبزیجات و سایر مواد غذایی که سرشار از ویتامین A، C  و E و آنتی اکسیدان هستند، مصرف کنید. اینها برای پوست مفید هستند و به مبارزه با چین و چروک کمک می‌کنند.
  • هرگز چشمانتان را ریز نکنید: ریز کردن چشم‌ها می‌تواند عضلات اطراف چشم شما را بیش از حد تحت فشار قرار دهد و باعث ایجاد چین و چروک شود. هنگام بیرون آمدن در آفتاب از عینک آفتابی استفاده کنید تا مجبور نشوید چشمان خود را در آفتاب ریز کنید.

هیچ مطالعه‌ای دال بر اینکه تزریق بوتاکس در دوران بارداری بد است وجود ندارد. هیچ مطالعه‌ای وجود ندارد که نشان دهد بوتاکس در دوران بارداری بی‌خطر است. بنابراین اگر باردار هستید، توصیه می‌شود قبل از شروع درمان، یک سال صبر کنید. اگر قبلاً بوتاکس تزریق کرده‌اید، ریلکس باشید. دیگر نمی‌توان کاری کرد. به احتمال زیاد تزریق بوتاکس هیچ تاثیری بر بارداری و فرزند شما نخواهد داشت. بارداری زمانی برای شاد بودن است، پس نگران این خطوط ظریف نباشید و از این لحظات لذت ببرید.

سوالات متداول


آیا می‌توانم در دوران بارداری بوتاکس انجام دهم؟ 

نه، توصیه نمی شود. زیرا می‌تواند باعث بوتولیسم شود. و این عارضه می‌تواند هم برای مادر و هم برای نوزاد خطرناک باشد.

اگر قبل از اطلاع از بارداری بوتاکس بزنم چه می‌شود؟ 

اگر به تازگی باردار شده‌اید و اخیراً برای درمان خطوط ریز یا چین و چروک تحت درمان بوتاکس قرار گرفته‌اید، نگران نباشید. بسیار بعید است که بوتاکس بر بارداری یا جنین شما تأثیر بگذارد.

آیا می‌توانم برای سردردهای دوران بارداری بوتاکس انجام دهم؟ 

بسیاری از زنان از درمان‌های بوتاکس برای سردرد استفاده می‌کنند، اما تزریق بوتاکس در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. می‌تواند عوارض جانبی شدیدی ایجاد کند.

آیا بوتاکس از سد جفت عبور می‌کند؟ 

مطالعات زیادی در این مورد وجود ندارد. تحقیقات فقط بر روی حیوانات انجام شده است. و تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات حاکی از آن است که بوتاکس از جفت عبور نمی‌کند

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی
×ارتباط در واتساپ